FEI bijeenkomst risicomanagement eventing blikt succesvol terug

FEI bijeenkomst risicomanagement eventing blikt succesvol terug
Afgelopen weekend vond in Tattersalls, Ierland, de FEI Eventing Risk Management top plaats. De bijeenkomst werpt een blik op de mogelijkheden om de risico's in de eventing- en algemeen paardensport te minimaliseren.




David O’Connor, olympisch goud-winnaar en voorzitter van de FEI Risk Management Steering Group, zegt dat er grote stappen voorwaarts zijn gezet tijdens de driedaagse bijeenkomst.

Afgelopen weekend beraden zich maar liefst 80 afgevaardigden uit 22 landen over het thema. De deelnemers vertegenwoordigden alle takken van de sport van technische experts tot juryleden, trainers en parcoursbouwers.

“Het was een hele belangrijke bijeenkomst die mijn verwachtingen overtrof” aldus David O’Connor. “Om zoveel ervaring en kennis bij elkaar te brengen om te discussiëren en ideeën te bespreken, in combinatie met het technische aspect en de rol van data analyse is een cruciale stap. Het niveau van de gesprekken was extreem hoog, iedereen is toegewijd om risicomanagement naar een hoger niveau te tillen en daarmee de risico’s van de sport zo laag mogelijk te houden.”


Klik hier voor details over risicomanagement binnen de eventing.