Laarakkers troeft in vorm verkerende Sterzenbach af bij de Peelbergen competitie

Laarakkers troeft in vorm verkerende Sterzenbach af bij de Peelbergen competitie
Vrijdag avond was het Wiljan Laarakkers die aan de haal ging  met de overwinning in de Z/ZZ rubriek bij de Peelbergen competitie. In de gecombineerde rubriek over 1.30/1.35m was Laarakkers sneller als Martin Sterzenbach die maar liefst twee keer op het podium stond.

Sterzenbach begon het weekend goed met een eerst en tweede plaats in de M rubriek. Over het parcours van 1.20m stond hij op eenzame hoogte met Thander. Het duo kwam in 23.83 seconden foutloos door de tweede fase van het parcours. Met zijn andere troef Castle volgt hij ruim een seconden later en neemt de tweede plaats in voor Patrick van der Schans en Candy.

Later in het weekend moet Duitser echter meerdere malen het onderspit delven. In de opvolgende rubriek over 1.30/135m ziet hij Laarakkers met de overwinning aan de haal gaan. In het zadel bij zijn Z paard Duchesse De Pomme zet Laarakkers de winnende tijd op de klok van 29.49 seconden. Sterzenbach klokt dan in de Z rubriek een tijd van 30.98 seconden met zijn paard Fit. Om vervolgens terug te komen met topper Balougraf  revanche te nemen.  Maar ook met zijn ZZ paard weet de ruiter uit Bottrop niet sneller als  zijn Nederlandse concurrent te gaan. Het duo komt in 29.71 seconden over de eindstreep en moet genoegen nemen met een tweede plaats.

Op zaterdag zat de Duitse ruiter weer in de prijzen. In de M rubriek die hij vrijdag nog won klasseerde hij zich ditmaal op de derde en vierde plaats. In het zadel bij Commanchi sprong hij in 30.35 seconden naar een podiumplaats. Terwijl een rit in 30.36 seconden met Naireve hem de vierde plaats opleverde.

Winst in de 1.15m rubriek ging naar Peer Zielke en Damine. Het duo bleef als enige onder de 30 seconden in de twee-fasen rubriek.  Loes Hofman klokte er net boven met 30.03 seconden en werd tweede met haar Dover.

Kijk hier voor alle resultaten.