Daniel Coyle springt naar de overwinning in Wellington's U25 GP

Daniel Coyle springt naar de overwinning in Wellington's U25 GP
Afgelopen weekend was het Winter Equestrian Festival volledig in de ban van het Hunter Wereldkampioenschap. Een sport die enorm populair is in de Verenigde Staten van Amerika. Op zondag kregen de 'jumpers' wel nog een mooie Under 25 Grote Prijs op het programma.

Parcoursbouwer, Richard Jeffery bouwde een pittige Grand Prix voor de 41 starters, gevolgd door 15 barrage-ruiters. Slechts vier combinaties slaagden een dubbele nulrit te presteren. Daniel Coyle en Susan Grange's Simba de la Roque (v. Kannan) sprong naar de winst in 36,28 seconden.

De 11-jarige Selle Français werd voordien gereden door Conor Swail. Ook dit duo noteerde een heel rijk gevuld palmares.

Amerika's Hayley Barnhill en Zephire volgde op de tweede plaats na een foutloze omloop in 43,88 seconden. Barnhill neemt reeds vier jaar deel aan de U25-competities met de 13-jarige KWPN-merrie van Coriano x Animo.

Emma Butchard en Brasil strandde op de derde plaats na een finish in 45,05 seconden. Brasil is een 11-jarige KWPN-hengst van Tenerife VDL x Farrington. Butchard kocht de hengst ongeveer een jaar geleden aan.

Ailish Cunniffe en Whipstick Farm's Casper plaatste zich op de vierde stek.

Nadien sprak Coyle heel wat lof over zijn sponsors. "Ik ben enorm dankbaar voor alle kansen die ik krijg. Ik beschik over een heel mooie stal paarden en de kans om op een U25- niveau actief deel te nemen," verklaart Coyle. "Voor mij is deze WEF-toer enorm belangrijk. Zeker voor mezelf in combinatie met Simba. Het geeft me de kans hem beter te leren kennen).

Katherine Strauss en All In vervolledigden de top vijf.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN