Linda Verwaal tijdelijk uit de running door gebroken enkel

Linda Verwaal tijdelijk uit de running door gebroken enkel



De Enterse dressuur amazone Linda Verwaal heeft een breuk in haar enkel opgelopen. Tijdens een buitenrit sprong haar paard haar kant uit nadat ze was afgestegen vanwege het gedrag van het paard. Daarbij sprong het dier vol op haar enkel.

"Ik was met 1 van mijn jonge paarden aan het uitstappen op het zandpad. Hij schrok weg, en bokte daarna zo hoog, dat ik dacht, bij nog zo’n bok ga ik te hard vallen en liet mij eraf glijden, helaas sprong hij mijn kant op en vol op mijn enkel. Ik wist gelijk dat het misse boel was. De enkel bleek dan ook op twee plaatsen gebroken. Ik ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben het daar deels gezet. Nu zit het in het gips en krijg ik zo snel mogelijk een CT scan. Hierna zal er plan worden opgesteld voor de operatie zodat ik zo snel mogelijk weer op de paardenrug kan zitten. We hadden een mooie wedstrijd planning gemaakt, ik hoop dat daarvan een aantal gereden kunnen worden. Alleen ben ik bang dat het NK komt te vervallen in verband met het missen van de voor selectie", vertelt Verwaal.

Afgelopen weekend won ze in Noord Sleen nog in het Intermediaire I op de Subtopwedstrijd. Ze behaalde daar de hoogste dagscore van 70.88% samen met haar paard Jakari (v. Jazz Rubin).