KNHS/SRP: Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Haarlem

KNHS/SRP: Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Haarlem

Op een locatie in de omgeving Haarlem is de neurologische vorm van Rhinopneumonie vastgesteld. Het bedrijf heeft besloten dat paarden de locatie de komende weken niet mogen verlaten en dat er geen paarden van buiten worden toegelaten. Alle klanten van het bedrijf en de paardenbedrijven in de directe omgeving zijn reeds op de hoogte gebracht van de situatie, dat meldt de Sectorraad Paarden op 17 mei 2018 in een persbericht.





Na onderzoek is bevestigd dat het op deze locatie gaat om EHV1, de variant van rhinopneumonie die zich kan uiten in de vorm van  verkoudheidsverschijnselen, abortus en/of neurologische verschijnselen. In dit geval is er sprake van een paard met neurologische verschijnselen waarbij het virus is aangetoond. Dit onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekteverschijnselen zichtbaar waren.

Je kunt je paarden zelf controleren op een infectie door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij koorts is het verstandig om direct je dierenarts te raadplegen.

Heeft de recente uitbraak van Rhino gevolgen voor wedstrijden?
Op dit moment is er voor de KNHS geen aanleiding om te adviseren om wedstrijden geen doorgang te laten vinden. Mocht de situatie veranderen, dan wordt dit onmiddellijk via onze mediakanalen kenbaar gemaakt. De KNHS stemt de communicatie op het gebied van Rhinopneunomie af met de Sectorraad Paarden (SRP).

Voor meer informatie over Rhinopneumonie verwijst de SRP naar www.sectorraadpaarden.nl of de informatie op deze website.