Optimale pistes dankzij de eb & vloed bodems van DB Technics

Optimale pistes dankzij de eb & vloed bodems van DB Technics
In de paardensport is een goede bodem van groot belang. Een piste die gedurende het hele jaar rekening houdt met de weeromstandigheden kan dan ook erg goed van pas komen.

Dat weet ook het bedrijf DB Technics dat is gespecialiseerd in eb & vloed bodems. Speciaal voor de paardensport hebben zij een volledig automatische sturing ontwikkeld. Daarmee blijft de piste gedurende het hele jaar in optimale conditie waardoor blessures en slijtage bij de paarden vermeden wordt.

Omdat de gehele piste er perfect bij ligt zal het paard een betere afdruk en afzet krijgen op de bodem. De bodems zijn niet alleen voor buiten gebruik geschikt, maar kunnen ook binnen worden aangelegd. Een groot voordeel is dat er geen besproeiing of bewatering meer nodig is en het watergebruik wordt geoptimaliseerd.

De piste zal er het hele jaar fantastisch bij liggen zonder droge of natte zones waardoor er bij wedstrijden en lessen nooit meer overlast wordt ondervonden van de bodem.

Het volledige ecologische systeem met waterrecuperatie- zorgt dat er geen waterverspilling zal optreden. Doordat beregenen niet meer nodig is met een eb & vloed piste van DB Technics wordt er ook enorm bespaard op de onderhoudswerkzaamheden.

Diverse grote stallen maken al gebruik van deze techniek waaronder  Stal de Muze van Joris de Brabander, Sport Vlaanderen en Sportcentrum en Hippodroom te Waregem. Natuurlijk levert het bedrijf ook klassieke pistes.

Voor meer informatie kijkt u hier.