Jessica von Bredow opnieuw 's werelds beste, Van Liere blijft beste Nederlandse

Jessica von Bredow opnieuw 's werelds beste, Van Liere blijft beste Nederlandse

De FEI Dressage World Ranking werd aangepast en de resultaten van april zijn toegevoegd! Nadat Jessica von Bredow-Werndl terug in de piste verscheen na haar tijd met haar nieuwe gezinnetje, heeft ze haar leiderspositie opnieuw opgeëist en wisselt met Charlotte Fry van plaats. Dinja van Liere blijft de beste Nederlandse, ondanks ze een plaatsje moet inboeten. Bij de paarden volgt von Bredow's paard gedwee en staat ook terug bovenaan de ranglijst. 


"Voor mij is het een gaaf gevoel om na de babystop weer bovenaan te staan. Dit is een geweldige bevestiging van onze weg," zei von Bredow. "Ik had graag iets eerder weer willen beginnen", waarmee ze verwijst naar de regels rond zwangerschapsverlof opgelegd door de FEI, die haar weerhielden om weer op te starten. Samen met enkele andere ruiters en de Duitse federatie startte ze een beweging op om deze regels aan te kaarten, waarop die inmiddels aangepast werden. "Des te mooier is het dat ik zo snel weer aan de top ben gekomen", legt de 37-jarige uit. "Ik ben blij dat ik het verschil heb kunnen maken voor vrouwen in mijn sport!"

Met von Bredow opnieuw op kop zakt Charlotte Fry naar de tweede plaats gevolgd door Isabell Werth, die standvastig op haar derde plaats blijft. Voor Nederland moet Dinja van Liere één plaatsje inboeten en staat nu op vijf, onder Nanna Skodborg Merrald. Ook Emmelie Scholtens zakt één plaats en staat nu op veertien als tweede beste Nederlandse. Marieke van der Putten stijgt van zeventien naar zestien.

Volledige rangschikking ruiters

Paarden

Bij de paarden prijkt TSF Dalera BB helemaal bovenaan het klassement. Die wisselt net als von Bredow en Fry van plaats met Glamourdale. Emilio 107 maakt de top drie compleet, gevolgd door DSP Quantaz, beide Werth's paarden. 

Volledige rangschikking paarden


Bron: Pferd Aktuell