Madée Schuttenbeld en Sander Geerink veroveren dag één in Samorin

Madée Schuttenbeld en Sander Geerink veroveren dag één in Samorin
In Samorin kwamen de jonge paarden in actie, met twee Nederlanders in de top vijf. Madée Schuttenbeld zorgde voor het beste resultaat met Bp Finn McCool (v. Luidam). 

De vijfjarige hengst bleef over de twee fasen foutloos en werd door Schuttenbeld naar de vierde plaats begeleid. Direct na hen volgde nog een Nederlandse combinatie. Daar reed Luciano Zandvliet de KWPN merrie Nice Girl Dito naar vijf. Zandvliet kon nog een plaats in de top tien veroveren en sloot die af op Joppers V Z. Ook Schuttenbeld wist haar een tweede keer te plaatsen en werd met Confidance V (v. Conthargos) nog eens twaalfde. 

Proefwinst kwam op naam van Szabolcs Krucsó met K2 (v. Conthargos). Zij bleven voor op Aleksandra Dabkowska en Sheronda vd D&D Hoeve (v. Oliver Obolensky). Het podium werd besloten door Krzysztof Zlocki met Konoor Boy Z. 

Volledige uitslag

Wat later was Schuttenbeld opnieuw de beste en reed naar het podium in de 2* competitie. In de Bronze Tour over 1.20m kon ze Piccolo R (v. Centauer Z) op twee afzetten. Naast Schuttenbeld drukte ook Sander Geerink zijn stempel in meerdere rubrieken. In de Big Tour sprong hij met Laretto (v. Adagio de Talma) naar een achtste plaats over een hoogte van 1.35m. Over 1.15m was hij met Monika O.A. goed voor de negende plaats. Bij de jonge paarden zette hij dan weer Zadoc Adelheid Z af op de achtste plaats en kwam op vijftien met Let's Go R. 

Bekijk alle uitslagen hier