Duitsland stuurt miljoenen paarden naar WK vijfjarigen in Ermelo

Duitsland stuurt miljoenen paarden naar WK vijfjarigen in Ermelo
In Warendorf is de tweede Duitse selectie voor het Wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden afgewerkt.  Robin van Lierop was één van de toppers na de eerste selectie, maar behoort nu uiteindelijk niet tot de finale groep.

Duitsland mag van alle landen de meeste paarden naar het WK sturen, zeven stuks per jaargang. Onder andere bij de selectie behoort het miljoenen paard, Ferrari (v. Foundation). Tijdens de PSI-veiling in 2016 werd de viervoeter voor 1,5 miljoen euro aangekocht dor Patrice Mourruau. Het is Andreas Helgstrand die de hengst zal voorstellen in Ermelo, net als bij de voorselectie.

Ook met de premiehengst D'Avie is Helgstrand geselecteerd. De gekeurde zoon vna de KWPN gefokte Don Juan de Hus werd door Helgstrand en het Gestüt Perhof aangekocht op de Hannoveraanse hengstenkeuring voor 620.000 euro.

Samen met D'Avie's halfbroer, Don Martillo wist Helgstrand zo een derde paard de selecteren voor het WK.





Verder mogen ook de voor 1,1 miljoen euro op de PSI-veiling 2016 geveilde Revenant (Rock Forever x Sir Donnerhall I) met Rudolf Widmann, Faviola (Foundation x Weltmeyer) met Nadine Husenbeth, Matchball (Millennium x De Niro) met Stefanie Wolf en Sisters Act vom Rosencarre (Sandro Hit x Royal Diamond) met Dorothee Schneider Duitsland vertegenwoordigen op het WK voor vijfjarigen.