Bundschampionat toppers naar WK Ermelo voor Duitsland

Bundschampionat toppers naar WK Ermelo voor Duitsland
Alle zevenjarigen die in Warendorf aan de start kwamen voor de tweede en beslissende Duitse selectie voor  Ermelo, gaan door naar het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden.

Bij de geselecteerde groep is onder andere Anja Wilimzig met haar Westfaalse hengst Flavis (Flanagan x Ehrentusch), Birgit Hild met de ruin Goldmund (Imperio x Latimer). Deze laatste combinatie behaalde het zilver tijdens het Bundeschampionat in 2015.  Ook Kirsten Brouwer gaat door met haar Oldenburger ruin Sultan des Paluds ( Soliman de Hus x De Niro). Verder is ook de ruin L'Arbuste (Skovens Rafael x Zardin Firfod) geselecteerd met Senta Kirchhoff in het zadel.

Er werden ook twee merries geselecteerd. Zo zullen Chilly Jam en Deluxe in Ermelo Duitsland vertegenwoordigen tijdens het WK. Chilly Jam (Romanov x Compliment) werd op het Bundeschampionat voor zesjarigen knap vierde. De Romanov-dochter werd voorgesteld door Aikje Fehl.

Deluxe (Don Primus x Wolkentanz II) haalde de Bundeschampionat kampioenstitel vorig jaar met een gemiddelde van 9. Vandaag werd ze voorgesteld door Laura Blackert.

Klik hier voor de lijst met geselecteerde zevenjarigen