Carlijn Huberts en Amber de Groot zorgen voor mooie prestaties in Luxemburg

Carlijn Huberts en Amber de Groot zorgen voor mooie prestaties in Luxemburg
In Luxemburg staat dit weekend het Dressage Grand Ducal op het programma. Daar zagen we vandaag al diverse landgenoten naar de top rijden.

Zo stond er onder meer een Grand Prix rubriek op het programma voor de U25. Het is de Britse Charlotte Fry die aan de leiding ging met haar KWPN-er Dark Legend (v. Zucchero) die ze naar een totaal van 69.282% wist te sturen. De Fransoos Cedric Gallinard volgt met Scherzo ZC (v. Ferro) op de tweede plaats met een score van 68.846%. De Belgische Charlotte Defalque noteerde met Botticelli (v, Vivaldi) een derde plaats met een score van 68.846%. Voor Nederland zien we dan nog een vierde plaats voor Carlijn Huberts met haar Watoeshi (v. Harmony's Rousseau) en een score van 67.821%.

Bij de junioren in het individueel ging de winst naar de Luxemburgse amazone Emma Lou Becca en haar Komet 282 (v. K2) die ze hier naar een score van 71.353% wist te rijden. Ze bleef daarmee voor op de Nederlandse Amber de Groot die met de hengst Homemade (v. Hexagon's Louisville) de tweede plaats voor rekening nam met een score van 68.441%. De Russische Elizaveta Lyban en haar Solid Gold noteerden met een score van 68.294% de derde plaats.

Bij de pony's in het individueel is het de Duitse amazone Michelle Heinsch die aan de leiding gaat met Schierensees Don't Do IT (v. Fs Don't Worry) die ze naar een score van 70.946% wist te rijden. Een tweede plaats was er voor de Belgische amazone Clara Mourlon Beernaert met Don't Dream WE (v. Don't Worry) die hier een totaal van 70.405% bij elkaar reden. De Duitse amazone Nele Brosswitz nam vervolgens de derde plaats voor haar rekening met Timberlake SH met een score van 70.090%.

Ook de Young Riders gingen vanmiddag van start waar het opnieuw een Duitse amazone is die de winst op naam schreef. Hier was het Felicitas Hendricks en haar Faible AS (v. Furst Piccolo) die naar een score wisten te rijden van 71.588%. Ze verwees zo de Luxemburgse Charlotte Remy in het zadel van Hofgraf (v. Hofrat) naar de tweede plaats die een score van 68.618% bij elkaar reden. Lana Raumanns noteerde nog de derde plaats met Feodor Nymphenburg Old. Voor Nederland zien we vervolgens een zesde plaats voor Mieke Naberink met Chesspoint die een totaal van 67.176% bij elkaar reden.

Klik hier voor alle resultaten