Wensballon zorgt voor brandwonden bij paard

Wensballon zorgt voor brandwonden bij paard
In Groot-Brittannië liep een paard ernstige verwondingen op nadat een wensballon op haar landde.  De vijfjarige Bastante werd zaterdagavond buiten haar weide gevonden. Omdat het donker was werd pas de volgende dag opgemerkt dat het dier gewond was.

"De volgende dag, toen het licht was, zagen we haar. We vroegen ons af wat er was gebeurd. En toen zagen we een stukje touw aan de omheining hangen. In de weide vond ik een bosje haar en een wensballon. Ik zag ook dat haar staart verbrand was," vertelt de eigenaar van het paard.

Sladen denkt dus dat een wensballon op de staart van de merrie is beland. Als de ballonnen geen brandstof meer hebben, dooft het vuur, maar de ballon moet nog steeds warm genoeg geweest zijn om haar te verbranden.

‘Het lijkt erop dat ze weggevlucht is en over het hek gesprongen is. Daar is ze met haar been achter blijven haken. Ze heeft verschillende wonden, maar haar achterbeen is er erg aan toe. Een foto van de wond zie je hier (opgelet: kan als schokkend ervaren worden), de staart zag er zo uit.

‘Ze zal er een litteken aan overhouden, maar het had veel erger kunnen zijn. Ze is gezond, maar haar zomervakantie op de weide zit er al op, ze moet in haar box blijven.’