Rhino bij manege 't Halster in Oisterwijk

Rhino bij manege 't Halster in Oisterwijk
In het Noord Brabantse Oisterwijk is vermoedelijk manege 't Halster gestroffen door het rhinovirus. De uitslag van de test wordt morgen 5 juli verwacht, maar intussen zijn alle voorzorgsmaatregelen al van kracht gegaan om eventuele besmetting te vermijden.

De manege meldt dat het gaat om een apart gebouw waarin de pensionpaarden staan, die zijn momenteel in quarantaine geplaatst. De manegepaarden zelf lijken voor alsnog gezond en worden goed in de gaten gehouden en getemperatuurd.

De mogelijk besmette paarden zijn afgezonderd in een gebouw waar buitenstaanders niet naar binnen kunnen. De eigenaren zelf kunnen wel bij hun paard. De manegelessen gaan intussen door zolang er geen zieke paarden worden aangetroffen in dat gedeelte. Mensen die met een eigen paard naar de manege komen om te lessen mogen tijdelijk hun paard of pony niet meenemen.

Het bedrijf raadt aan om na een bezoek aan de manege niet direct naar een ander paardenbedrijf te gaan. Zorg ervoor dat je eerst gaat douchen en schone kleding en schoenen aantrekt voor je een ander bedrijf bezoekt.