Mclain Ward weer niet te stoppen in Welcome Stakes

Mclain Ward weer niet te stoppen in Welcome Stakes
De Amerikaanse ruiter Mclain Ward is aan een fenomenaal seizoen bezig. In eigen land won hij afgelopen nacht de ‘Welcome Stakes’ op de Devon Horse Show. Met 6 combinaties gingen ze strijden om de hoofdprijs van $ 16.500, en daarvan bleek Ward de allerbeste te zijn. Met Tina la Boheme (v. Calvaro) won hij de proef in 36:73 seconden, en die tijd wist niemand te verbeteren.

Dat was echter nog niet genoeg. Ook met de sBs ruin Rothchild (v. Artos) ging hij als een speer. Met 39:18 seconden kwam ook hij niet in de buurt van de tijd die hij met Tina had neergezet, maar het leverde het duo wel een mooie tweede plaats op. Met een eerste en tweede plaats mocht Ward even $ 17.500 in ontvangst nemen. Ali Wolff en Quirie 2 (v. Quadrigus M) kwamen met 39:51 seconden in de buurt van hun voorgangers, en werden zo derde.

Molly Ashe sprong naar de vierde plaats. Zij moest met Pjotter van de Zonnehoeve (v. Plato) een springfout incasseren. Laura Chapot en ISHD Dual Star (v. Quick Star) namen de vijfde plaats voor hun rekening na 8 strafpunten in de barrage.

Ward Mclain voegt zo alweer een overwinning toe aan zijn indrukwekkende palmares. In Rome won hij dit weekend nog drie rubrieken, waaronder de Grote Prijs op zondag.