Sieger Hit naar Andreas Helgstrand

Sieger Hit naar Andreas Helgstrand
De Oldenburger Sieger Hit (v. Sandro Hit) zal voortaan niet meer te zien zijn onder het zadel bij Juliane Brunkhorst, maar zal gereden worden door Andreas Helgstrand. De eigenaar, Jens Peter Aggesen, heeft de elfjarige ruin naar de stallen van Helgstrand verplaatst.

Sieger Hit werd in 2007 als kampioen gekroond op de hengstenkeuring van Oldenburg. Later werd Sieger Hit gecastreerd zodat hij zich volledig op de sport kon focussen. In 2012 begon de Duitse Juliane Brunkhorst de ruin te rijden en ze leidde hem op tot Grand Prix-niveau. Sinds 2015 zagen we deze combinatie ook op internationale wedstrijden verschijnen. Ze scoorden bijna altijd rond of zelf boven de 70%.

Hun laatste wedstrijd was enkele weken geleden in Wiesbaden. De Duitse starte de bruine ruin hier in de CDI5* Grand Prix en Grand Prix Special en ze eindigden op een negende en zesde plaats. Begin dit jaar zagen we deze combinatie nog aan het werk in eigen land. Op de CDI in Lier werden ze toen derde in de 3* Grand Prix en vijfde in de Kür op muziek.

Voor de Duitse amazone is het vertrek van Sieger Hit een groot verlies enkele dagen voor het Duits Kampioenschap. Daarnaast was deze combinatie ook opgenomen in het B-kader.