Sjoerd Kommers wint CSI1* Big Tour in Roosendaal

Sjoerd Kommers wint CSI1* Big Tour in Roosendaal
In Roosendaal is er weer een drukke dag van jumping aan de gang. Rond de middag werden er al twee CSI1* proeven gereden. De eerste proef van de dag was de Big Tour van 1.30m hoogte. Hier werd de winst door de Nederlander Sjoerd Kommers genomen. Hij wist met zijn zes-jarige KWPN merrie Figo D 'Oase, een nakomeling van Vigo D Arsouilles een foutloze ronde afteleggen in 52.22 seconden. Met een heel klein verschil kwam Siebe Kramer op de tweede plaats terecht. Deze Nederlander reed met een BWP-merrie van Darco, Hickstead Van Overis klokte af in 52.86 seconden.

Niclas Parmler die al verschillende keren in de prijzen reed dit weekend plaats zich nu ook op de derde plaats. Hij reed ook een BWP-merrie, VDL Groep Italia een nakomeling van Numero Uno. Deze Zweed wist al het hout erop te laten liggen en finishte in 54.98 seconden. Op plaats vier zien we de Belgische ruiter Bunoit Moeskops verschijnen. Hij reed met zijn Zangersheide merrie rond het parcours in 56.83 seconden. Ily V'T Plutoniahof Z is een 8-jarige nakomeling van Indoctro. De top vijf werd vervolledigd door de Thaise ruiter Sailub Lertratanachai. Hij kwam in de arena met Vrauke W (v. Corland) en kruiste de eindmeet in 56.84 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.

De tweede CSI1* proef was de Small Tour op een hoogte van 1.20m gesprongen. Hier gingen in totaal 14 combinaties door naar de barrage waarvan er acht foutloos bleven. Het was zeer spannend maar de overwinning ging uiteindelijk naar de Luxemburgse Victor Bettendorf. Deze ruiter stond al een heel weekend in de prijzen, maar behaalde nu met Candy Blue, een Chacco-Blue nakomeling de eerste plaats. Het duo klokte af in 31.04 seconden in de barrage.

Bettendorf werd kort gevolgd door een Oekraïnse amazone, Alisa Danilova. Zij ging met Desert Storm II (v. Clinton I) door de finish in 31.08 seconden. De derde plaats was voor Nederland met Bram van der Pluijm en Kalix (v. Kolibri). Deze combinatie stopte de tijd op 32.35 seconden. Maureen Bonder kwam op de vierde plaats te staan met een tijd van 32.46 seconden. Deze Nederlandse amazone reed Con Coleur, een nakomeling van Contendro I). Zweden nam de vijfde plaats voor zijn rekening dankzij de ruiter Karin Martinsen. Zij reed Stenhaga Clonmel (v. Cardento) rond de barrage in 33.26 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.