Balkenhol imponeert de Jury in Frankfurt

In het Duitse Frankfurt zette Anabel Balkenhol deze ochtend haar zegereeks verder. Op de rug van de De Niro-zoon, Dablino FRH greep ze de winst in de Grand Prix op vrijdag, vandaag greep ze de overwinning in de Special unaniem. Met 76,706% kon Anabel Balkenhol de zege grijpen.  Net als in de Grand Prix werd Fabienne Lütkemeier op Fabregaz tweede.




Hoge punten waren er voor de overgangen piaffe-passage. Ook in de galop-tour scoorde Balkenhol hoog. Alle juryleden waren het er over eens, de beste Special van vandaag werd door Balkenhol in de piste neer gezet.

Fabienne Lütkemeier reed met de Florestano-zoon Fabregaz een persoonlijk record in de Special, 74,608%. Lütkemeier rijdt het paard pas sinds dit voorjaar en was onder meer twee keer derde op het CDI4* in Stuttgart.

De Zweedse amazone Michelle Hagman nam de derde plaats voor haar rekening. Zij kreeg 72.784% voor haar proef met Happiness 26 (v. Hochadel). Patrick van der Meer reed foutloos door de Special met de Rousseau nakomeling Zippo. Zijn percentages varieerden van 73.137% tot 69.804% wat een eindtotaal van 70.941% en een vierde plaats opleverde. Van der Meer werd op de hielen gezeten door Sanneke Rothenberger en Wolke Sieben. De Duitse kreeg slechts 3,5 punten minder.

Klik hier voor de uitslag.