Reacties na de wereldbeker in Bordeaux

Reacties na de wereldbeker in Bordeaux
Op zaterdag sprong Frans springruiter, Julien Epaillard op sublieme wijze naar de overwinning in de wereldbeker kwalificatie. Samen met zijn 3*-paard bewees hij dat de viervoet echt klaar is voor het internationale vijfsterren niveau.

Julien Epaillard: "Mijn paard heeft een enorm grote galoppade. Het was een kleine gok, maar ons bocht naar de rechte na de tweede hindernis bleek alsnog te lukken, did hielp om de tijd enorm scherp te houden. Ik heb enkel een internationale 3* GP ervaring met dit paard. Na de overwinningen in Lummen en Paderborn is deze winst echt de kers op de taart voor ons als combinatie."

 

Nederlands springruiter, Leopold van Asten volgde op de derde plaats. "Ik moest als tweede aan de start in de barrage. Ik moest een keuze maken. Ik wou een scherpe tijd neerzetten maar ook niet teveel risico's nemen, een nulrit was het hoofddoel. En laat ons eerlijk zijn, zelf moest ik als laatste aan de start komen ik zou Julien zijn tijd nog niet verslaan hebben, hoewel ik dat heel graag had gedaan (lacht)."

De Duitser Guido Klatte moest zich tevreden stellen met de derde plaats en bleek daar enorm blij om. "Ik ben erg tevreden met een derde plaats, ik kan het nog steeds niet geloven. Deze wedstrijd heeft echt een leuke atmosfeer, ik zou durven zeggen dat Bordeaux het ditmaal beter deed als de meeste indoor shows in Duitsland."