Todd Minikus grijpt de winst in de 216.000$ WEF 4 Grote Prijs

Todd Minikus grijpt de winst in de 216.000$ WEF 4 Grote Prijs
De vierde week van het Winter Equestrian Festival besloot op zondag met de 1.60m Ariat Grote Prijs. Maar liefst 216.000 US Dollar was er te verdelen in deze internationale viersterren proef.  Van de 32 combinaties aan de start wisten slechts drie duo's het uit te vechten in de barrage.

Daarin kwam Todd Minikus als eerste aan de start in het zadel van de 12-jarige Babalou 41 (Balou du Rouet x Silvio I). De combinatie zette meteen de toon na een foutloze rit in 38,796 seconden. Uiteindelijk goed voor de ruim 71.000 USD overwinning.

Spanje's Sergio Alvarez Moya sprong tijdens de Masters reeds op het podium in de wereldbeker proef, ditmaal strandde hij op de tweede plaats. Op de rug van G&C Unicstar D'Laumone (Ninio de Rox x Timorrak des Isles) klokte hij foutloos af in 40,302 seconden. Jennifer Gates besloot het veilig te spelen met Pumped Up Kicks (voormalig Levistus 2).  Samen met deze 14-jarige Levisto Z-hengst noteerde Gates twee tijdsfouten na een omloop in 51,286 seconden.

Eerder deze week sprong Kent Farrington naar de winst in het zadel van Gazelle (ter Elzen). Ditmaal strandde Farrington net buiten het podium met Werner Heuninckx' fokproduct. De Kashmir van Schuttershof-merrie noteerde één springfout in de basisomloop en plaatste zich zo op de vierde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Kevin Babington met onder het zadel Super Chilled (Gelvin Clover).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN