Nayel Nassar springt naar de wereldbeker winst in Wellington

Nayel Nassar springt naar de wereldbeker winst in Wellington
In het zonnige Florida wist de in California gebaseerde Egyptische springruiter, Nayel Nassar de wereldbeker winst op zijn naam te schrijven. In een barrage met tien combinaties aan de start haalde de Egyptische springruiter het van Laura Kraut en Sergio Alvarez Moya.

Exact 25 percent van de ruiters was geselecteerd voor de tweede omloop van deze Noord Amerikaanse Wereld Beker Grote Prijs in Wellington. De volledige top vijf slaagde in een foutloze omloop.

Adrienne Sternlicht en de 9-jarige Cristalline (voormalig: PSS Avolette, v. Cristallo I) kwam als tweede aan de start in de barrage en noteerde meteen een foutloze omloop in 41,64 seconden. Wilton Porter en Caletto Cabana (Cassini I x Cape Canaveral) probeerde deze tijd te verbeteren maar slaagde daar net niet in. De young rider is in training bij regerend Wereldkampioen, Jeroen dubbeldam. Het duo kruiste de eindmeet in 44,89 seconden.

Sergio Alvarez Moya kwam net na Porter aan de start met de 12-jarige KWPN-ruin, Arrayan (Baloubet du rouet). Uiteindelijk stelde de Spaanse ruiter zich tevreden met een derde plaats.

Laura Kraut en Zeremonie (Cero I) kruiste de finish in 39,92 seconden en moest enkel Nayel Nassar met Lordan (v. Lordanos) voor laten gaan. Het winnaarsduo klokte foutloos af in 38,15 seconden.