Voor de tweede maal ontving Marten Luiten de titel, KNHS Talent van het Jaar! Jos Lansink verzekerde toen dat Marten terecht deze titel verdiende. "Hij is zeer professioneel met de sport bezig en dat siert hem.”

Hippische event-organisator, Ken Ruysen deed een oproep om de verzadiging van de internationale wedstrijdkalender aan te pakken. Ondertussen bleek al snel dat in 2023 thema's als de groom en paardenwelzijn beslissend zouden worden. EEF en IGA maakten daardoor de aankomende samenwerking bekend!


Epaillard won de Wereldbeker van Amsterdam, SF-Equestrian ruiter, Jur Vrieling verzekerde er het beste Nederlandse resultaat! De Nederlander presteerde in de hoofdstad ook formidabel in Provincie Noord-Holland Prize! Maikel van der Vleuten domineerde dan weer in de 1.60m Grote Prijs!

In het dressuur domineerde Dinja van Liere met Hermès N.O.P. in de RAI!


Met een prachtige show nam Carambole in Amsterdam afscheid van de internationale springsport...

Afscheid van helden

Er was helaas ook minder goed nieuws. De paardensport nam zo afscheid van legende, Iron Man van de Padenborre. Ook de legendarische Shutterfly overleed in januari.


De maand startte in mineur met het overlijden van top vererver, Stakkato en stempelhengst, Conthargos. Ook fokker, Pieter Siebren Koopmans, de man achter Heartbreaker nam afscheid van de wereld.  Koopmans overleed onverwacht op elf januari. De paardensport nam ook afscheid van de 95-jarige Toon Jespers.