Maikel van der Vleuten en Loewie Joppen subliem aan zet in 1.60m Grand Prix van Amsterdam!

Elf combinaties wisten zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.60m Grote Prijs van Amsterdam. Na afloop won de Duitse springruiter Hans-Dieter Dreher met Elysium (VDL Zirocco Blue) onder het zadel. Maikel van der Vleuten en Loewie Joppen wisten voor eigen publiek te stralen met top noteringen!

Hans-Dieter Dreher en de 11-jarige Elysium (VDL Zirocco Blue) namen reeds vroeg in de barrage de leiding. Het duo snelde foutloos door de finish in 39,92 seconden. De winnaars van de dag ervoor, Daniel Deusser en de 12-jarige Bingo Ste Hermelle (Number One d'Iso) verbeterden halverwege de herkansing de chrono op 38,94 seconden. Met één springfout wisten ze Dreher niet van de troon te stoten.

Kort nadien volgde Loewie Joppen voor eigen publiek aan de start. Joppen zadelde Havel van de Wolfsakker Z (Hos d'O) op voor deze 1.60m Grand Prix en hield het foutloos in 41,57 seconden. Hij sprong zo naar een tijdelijke tweede plaats, maar werd meteen naar plek drie verwezen door landgenoot Maikel van der Vleuten met Dywis HH (Toulon).

Kevin Staut strooide iets later roet in het eten voor Joppen en verdrong de Nederlander nog een plaatsje terug in de ranking. Staut loodste zijn 10-jarige Dialou Blue PS (Diarado's Boy) foutloos door de finish in 40,81 seconden en nam zo de derde plaats in. De top vijf werd uiteindelijk afgewerkt door Przemyslaw Konopacki en de 11-jarige KWPN-merrie, Home-Run (Spartacus TN). Enkel deze top vijf wist de herkansing foutloos af te werken.