Afscheid van een legende; Iron Man van de Padenborre overleden

Afscheid van een legende; Iron Man van de Padenborre overleden

Vandaag werd bekend dat de legendarische hengst, Iron Man van de Padenborre op 15-jarige leeftijd overleden is. "Bedankt voor de geweldige momenten die je ons als familie hebt laten beleven wereldwijd..." vertelt Logan Leemans. 

"Je verlaat ons als kampioen en zal onze fokkerij nog vele jaren op top niveau hebben gebracht." De vijftienjarige hengst uit Darco heeft uitzonderlijke resultaten mogen behalen onder het zadel van Wathelet.

Vorig jaar werd bekend dat Wathelet de hengst niet langer zou uitbrengen, nadat hij via Karel Cox naar Polen was verkocht. Samen met Gregory Wathelet sprong de zoon van Darco op het hoogste niveau. Het paar won zo een 1.55m rubriek tijdens de CSI5* Global Champions Tour in London in 2022. Vorig jaar won het duo eveneens tijdens de CSIO5* Piazza di Siena in Rome en in Parijs. 

Het laatste internationale optreden van de hengst was tijdens de Nations Cup finales in Barcelona in oktober vorig jaar. Voordien zaten ook Brecht Bille, Stefan Corten en Dayro Arroyave in het zadel.

Ook in de fokkerij drukte de BWP-hengst, uit de fokkerij van André Leemans, zijn stempel. Bekendste nakomelingen zijn Irona van de Viking Z en VDL Groep Nino du Roton, beiden actief op een 1.50/1.55m niveau. 

De zwarte hengst zou dit jaar ingezet worden in de fokkerij via Adamus Equestrian in Polen, maar overleed aan een koliekaanval.