"Met dressuur ben je niet alleen afhankelijk van de prestaties van jezelf, maar ook van de conditie van je paard. In mijn geval Go Legend of Habibi", vertelt Marlies. "De KNHS stelt pas twee maanden voor de spelen het definitieve team samen."

Het allerhoogste niveau

Marlies is er vrij nuchter onder. Ze heeft de spelen al twee keer meegemaakt, een keer in Athene en de laatste keer in Tokyo. "Maar het went nooit", roept haar moeder, die zilver behaalde op de spelen in Sidney. Coby van Baalen coacht nu haar dochter en ze runnen samen de dressuurstal, een familiebedrijf, gestart door de grootouders van Marlies.
Maar liefst 45 paarden staan er die allemaal worden klaargestoomd voor het allerhoogste niveau. Een select clubje dames en een heer, zorgen dag en nacht voor de beesten zodat ze in topconditie zijn en blijven. De liefde voor de dieren spat er vanaf.

Ontelbare lintjes en medailles

Het resultaat is ontelbare lintjes en medailles aan de muur van Marlies. Maar ook de zilveren medaille van haar moeder Coby. Haar kleindochter houdt 'm heel voorzichtig vast. Ook zij droomt ervan: "Maar dan moet ik nog wel heel veel oefenen", zegt ze.

bron: Omroep Gelderland