WOAH-IHSC: Beoordeling van het risico van klimaatverandering op de verspreiding van besmettelijke paardenziekten

WOAH-IHSC: Beoordeling van het risico van klimaatverandering op de verspreiding van besmettelijke paardenziekten

Op 8 december hield de International Horse Sport Confederation (IHSC) haar Algemene Vergadering 2023 in de Happy Valley Clubhouse in Hong Kong. De Algemene Vergadering stond onder leiding van IHSC-president de heer Winfried Engelbrecht-Bresges.

De jaarrekening van 2022 werd goedgekeurd. Presentaties werden gehouden over de activiteiten die in 2023 zijn uitgevoerd, met speciale aandacht voor die gerelateerd aan de samenwerking tussen IHSC en de Wereldorganisatie voor diergezondheid (WOAH); Afrikaanse paardenpest (AHS); en de activiteiten van IHSC ter ondersteuning van de Volksrepubliek China bij de ontwikkeling van de Chinese paardensector.

Het budget en de activiteiten voor 2024 werden gepresenteerd en goedgekeurd. Belangrijk is dat de samenwerking met WOAH wordt voortgezet, evenals het werk van de AHS-werkgroep. Nieuwe activiteiten werden voorgesteld, waaronder een WOAH-IHSC Regionale Workshop in het Golfgebied en een Beoordeling van het Risico van Klimaatverandering op de Verspreiding van Besmettelijke Paardenziekten.



Bron: FEI