Ruben Romp's Quintino 9 naar Bryan Balsiger

Ruben Romp's Quintino 9 naar Bryan Balsiger

Bryan Balsiger verwelkomt twee ervaren paarden, Ermindo W en Quintino 9, beide veertien jaar oud, in zijn stal. Deze paarden hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan grote kampioenschappen, zoals de Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen. Ermindo W vertegenwoordigde Zweden op de Europese kampioenschappen in Riesenbeck in 2021 en was ook reserve tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Quintino 9 nam deel aan de wereldkampioenschappen in Herning en de Olympische Spelen in Tokio.


Deze twee paarden, voorheen eigendom van respectievelijk Rolf-Göran Bengtsson en Ruben Romp, zijn nu in mede-eigendom van Bryan Balsiger en José Maria Larocca. Na een incident in zijn stal en het beëindigen van zijn samenwerking met de familie de Coulon, keerde Balsiger terug naar zijn familiebedrijf en kondigde aan zijn eigen project op te bouwen.

Balsiger, Europees jeugdkampioen in 2017 en gouden medaillewinnaar met het senior team in 2021 in Riesenbeck, maakt zich op voor zijn internationale debuut met deze nieuwe partners in Deurne, Nederland, tijdens een CSI 2* wedstrijd dit kerstweekend. Hij neemt vier paarden mee naar Deurne, waarvan Ermindo W en Quintino 9 de meest ervaren zijn.

Ermindo W en Quintino 9 hebben indrukwekkende prestaties neergezet, zoals een dertiende plaats individueel en een vierde plaats in het team op de Europese kampioenschappen in Riesenbeck in 2021. Na enkele maanden onder de Argentijn Matias Larocca, zijn de paarden nu onder de hoede van Bryan Balsiger.

Met deze ervaren paarden streeft Balsiger ernaar snel terug te keren naar het hoogste niveau in de paardensport. Zijn aanwezigheid met Ermindo W en Quintino 9 wordt gezien als een waardevolle aanvulling op zijn stal en kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van zijn opkomende jonge talenten.
Bron: Studforlife