Gaat de jonge Zenith SFN het verschil maken?

Gaat de jonge Zenith SFN het verschil maken?


Jeroen Dubbeldamis bekend van zijn hele reeks an prestigieuze overwinningen,waaronder de Olympische spelenvan Sydney in 2000 met De Sjiem.Maar zijn paard op de wereldruiterspelen,  Zenith, is vrij onervaren op dit niveau. Wat voor Dubbeldam best nog wel eens een groot voordeel kan zijn.




Ben je verbaasd dat je met zo een onvervaren paard bij de beste vier zit?

Zenith begon pas echt op dit niveau te lopen deze zomer. Ondanks dat hij misschien wat ervaring mist, is hij totaal niet ingewikkeld met het rijden. Hij is momenteel super fit, wat natuurlijk wel een voordeel is. Misschien is hij wel het meest onervaren paard van de vier in de finale, maar wellicht wel de fitste.

Hoe heb je Zenith gevonden?

Drie jaar geleden zag ik hem onder het zadel bij Briste springruiter David McPherson. Omdat ik de Nederlandse eigenaar van Zenith kende mocht ik hem eens proberen. Daarna heeft het Springpaarden Fonds Nederlands hem voor mijn vastgelegd

Hoe was hij in het begin?

Heel groen en fris, eigenlijk slingerde hij overal heen.Door de jaren heen heeft hij veel geleerd en nu zijn er geen speciale problemen, eigenlijk is hij heel relaxed.

Wanner had je door dat je echt wel eens een heel speciaal paard te pakken zou kunnen hebben?

In Falsterbo. Na zijn prestatie daar dacht ik dat hij het wel eens in zich zou hebben om het heel ver te schoppen.

Heb je veel zin in de finale?

Natuurlijk. Er zullen veel goede paarden zijn die goed getrained zijn, daarnaast is Zenith erg fit. Wanneer je naar de Wereldruiterspelen gaat weet je de formule. Wil je niet dat je paard door een ander gereden wordt, dan had je al niet moeten komen om te beginnen.

Wat heb je gisteren gedaan om je te ontspannen en voor te bereiden?
Ik ben lekker uit eten geweest en heb een Franse steak me friet gehad!