Dubbeldam wint Goud in zinderende finale Wereldruiterspelen

Dubbeldam wint Goud in zinderende finale Wereldruiterspelen
Jeroen Dubbeldam is wereldkampioen! Afgelopen week zette de ruiter van Oranje met  de onervaren Zenith weergaloze presaties neer en pakte hij al Goud met het team. Nu kan hij daar ook een individuele plak aan toevoegen.

Op fantastische wijze geeft de Olympisch kampioen van Sydney, de tweevoudig Wereldkampioen met Oranje, de winnaar van de Grote Prijs van Aken en meervoudig Nederlands kampioen en lesje springen. Foutloos in zijn laatste rit Casall Ask, foutloos met alle vier de paarden. Wat een fenomeen, wat een uitmuntende ruiter.

Thuisruiter Patrice Delaveau, die tweede is geworden, voerde de druk flink op voor Dubbeldam. De Fransman, die nog geen veertig kilometer van Caen woont, zet eveneens op geweldige wijze vier parcoursen neer zonder springfouten, maar laat met Cassal ASK één strafpunt voor tijd noteren.

Beezie Madden die alleen met haar eigen Cortes een foutloze rit neerzet pakt het brons. Rolf-Göran Bengtsson maakte een slechte start met zijn eigen paar en weet vervolgens niet meer terug te komen. Ook de Zweed weet alleen met Cortes de lei schoon te houden vandaag.

Kijk hier voor alle resultaten.

IMG_6405