Nederlandse menners winnen teamgoud

Nederlandse menners winnen teamgoud


Na de super goede marathon-dag van gisteren was er eigenlijk geen onkomen meer aan,  Nederland pakt het team Goud bij het mennen. Teamzilver gaat naar Duitsland en het brons naar Hongarije.

Vanaf het begin gaat Oranje met overmacht aan de leiding, waardoor de teamwedstrijd om het goud geen moment echt spannend is geweest in Normandië. Toen Oranje de voorsprong na de marathon nog  vergrootte moest het wel heel raar lopen voor Nederland om de medaiile mist te lopen.

Maar ook bij het kegeltjes-rijden rolde geen bal van zijn plaats. Zowel Koos de Ronde, als IJsbrand Chardon en Theo Timmerman zetten een 'foutloze' ronde neer. De Ronde liet met 2,25 tijdfouten het wegstreepresultaat noteren, Chardon en Timmerman waren ruim binnen de tijd en blijven op hun score na de marathon staan.

In het individuele klassement is het Boyd Exell die zijn Wereldtitel prolongeert, Chester Weber wint zilver. Beste Nederlander blijft  Theo Timmerman met een mooie bronzen medaille. IJsbrand Chardon is vierde geworden, gevolgd door Duitser Christoph Sandmann en Koos de Ronde op plaats vijf en zes.


Kijk hier voor de individuele resultaten
Enk hier voor de team resultaten