Janne Friederike Meyer-Zimmermann's Minimax is niet meer

Janne Friederike Meyer-Zimmermann's Minimax is niet meer

Gisteren kwam volkomen onverwachts het nieuws uit de stal van Janne Friederike Meyer-Zimmermann dat haar pas 13-jarige schimmelruin Büttner's Minimax het leven had gelaten, zo deelde de amazone op haar sociale media mee.

De zoon van Cornado, waarmee Janne Friederike Meyer-Zimmermann enkele weken geleden nog aan de start kwam tijdens de Stuttgart German Masters, liet het leven op pas 13-jarige leeftijd. Over de doodsoorzaak van de schimmelruin is nog geen verdere informatie bekend.

Op haar officiële Instagram pagina liet de amazone het volgende weten: "Je hebt ons vandaag verlaten, veel te vroeg en totaal onverwacht. Ons hele team is in grote rouw en ik ben zo verdrietig dat ik geen woorden meer heb."

"Je was mijn geliefde eenhoorn, mijn vriend, mijn superster, mijn held en stand-up guy. Je was de baas in de stallen en een showman op toernooien. Je hield van het grote podium. Geen hindernis was te hoog, geen sloot te breed en geen publiek te luid. Je had veel fans en iedereen wilde met je op de foto tijdens stalrondleidingen. We zullen je allemaal enorm missen en ik zal je het meest missen," nam Meyer-Zimmermann afscheid van haar grote vriend.

Minimax en Janne Friederike Meyer-Zimmermann wonnen dit jaar de Grand Prix op het Tournament of Winners in Münster. In 2015 had Janne Meyer hem kunnen overnemen van Franz-Josef "Peppi" Dahlmann. Ze bracht hem in de grote, internationale sport. Toen had hij zijn eerste M-plaatsingen.

Bron: Instagram / Reiter Revue