Interne spanningen bij FN: Stormachtige Delegiertenversammlung in aantocht

Interne spanningen bij FN: Stormachtige Delegiertenversammlung in aantocht

In de aanloop naar de Delegiertenversammlung van de Deutsche Reiterliche Vereinigung (FN) in Dresden zijn interne spanningen binnen de organisatie naar buiten gekomen. 

Martin Richenhagen, voormalig CEO van het Amerikaanse landbouwmachinebedrijf ADCO, heeft bij "Reiter Revue" zijn bezorgdheid geuit over de staat van de FN, die hij een "Sanierungsfall" noemt. Hij bekritiseert het gebrek aan structurele en strategische maatregelen om de financiële situatie van de organisatie te verbeteren en beschouwt het ontslag van de financieel directeur René Straten als oneerlijk.

René Straten zelf heeft zijn kant van het verhaal gegeven, waarin hij stelt dat hij gedwongen werd om financiële beslissingen te nemen waar hij het niet mee eens was. Ondanks zijn ontslag was Straten bereid om tot het einde van zijn contract te blijven en zijn opvolger in te werken, maar zijn plannen werden verstoord door zijn plotselinge ontslag.

Deze ontwikkelingen hebben de verdeeldheid binnen de FN vergroot, en er wordt gespeculeerd dat Straten mogelijk als zondebok wordt gepresenteerd voor de financiële problemen van de organisatie. De komende vergadering in Dresden zal waarschijnlijk cruciaal zijn voor de toekomstige koers van de FN.



Bron: Spring Reiter