Kars Bonhof schittert in 1.40m Ermelo!

Kars Bonhof schittert in 1.40m Ermelo!

Vandaag triomfeerde Kars Bonhof in de CSI2* 1,40m wedstrijd in Ermelo. Hij zette een indrukwekkende prestatie neer door met Poker de Mariposa Tn (v. Nabab de Reve) bijna anderhalve seconde sneller te finishen dan zijn concurrent Lucas Porter, die als tweede eindigde. Deze overwinning betekende echter een tegenvaller voor de Nederlandse deelnemers Sabrina van Rijswijk en Dennis van den Brink, die respectievelijk derde en vierde werden. Het team van Team Nijhof deed het ook goed, want For Chacco Tn (v. For Pleasure), bereden door Marriët Smit-Hoekstra, eindigde als zesde. Opvallend was dat maar liefst zes Nederlandse combinaties een plek in de top tien wisten te bemachtigen.


De afsluitende internationale rubriek in Ermelo, een CSI2*-proef met winning round op een hoogte van 1,40m, vertegenwoordigde meteen het hoogtepunt van de dag. De concurrentie was stevig, want hoewel 25 combinaties foutloos bleven, kregen slechts 20 van hen de kans om aan de start te verschijnen in de winning round, wat betekende dat vijf anderen buiten de boot vielen. Uit deze 20 combinaties was het Kars Bonhof die als onbetwiste winnaar tevoorschijn kwam, door Poker de Mariposa Tn in een tijd van 42.35 seconden foutloos rond te sturen.

Bonhof stak met deze prestatie duidelijk boven de rest uit, aangezien de nummer twee bijna anderhalve seconde langer nodig had om het parcours af te leggen. Ondanks dat Lucas Porter bekend staat om zijn snelheid, moest hij vandaag genoegen nemen met de tweede plaats. De Amerikaanse ruiter stuurde Lingulio O (v. Singular Ls La Silla) rond in een tijd van 43.75 seconden. Sabrina van Rijswijk was de snelste van de overige deelnemers en veroverde de derde plek met Mowgli van Polderzicht (v. Mosito van het Hellehof), met een kloktijd van 45.22 seconden.


Uitslag