FN bezorgt over toenemende extremistische gedachtegoed in Duitsland

FN bezorgt over toenemende extremistische gedachtegoed in Duitsland

De Deutsche Reiterliche Vereinigung (FN) en het Deutsche Olympiade-Komitee für Reiterei (DOKR) spreken zich krachtig uit tegen toenemend extremisme in Duitsland. Ze veroordelen antidemocratische houdingen, racisme en uitsluiting en stellen zich samen met hun aangesloten verenigingen tegen discriminatie, haat en extremisme, met name tegen rechtse ideologieën.

FN-president Hans-Joachim Erbel benadrukt de onschatbare waarden van de paardensport, zoals empathie, teamgeest en eerlijkheid, die niet samengaan met enige vorm van discriminatie of haat. In een tijd waarin extremistische ideologieën oprukken, voelen ze zich verplicht om voor een open, diverse en democratische samenleving op te komen.

De paardensport staat niet alleen voor sportieve prestaties, maar ook voor een actieve deelname aan een open samenleving. De waarden van de sport, zoals vastgelegd in de statuten en ethische principes van de FN, staan lijnrecht tegenover antidemocratische en rechtsextremistische opvattingen. Als vertegenwoordigers van de paardensport spreken FN en DOKR zich duidelijk uit voor solidariteit, diversiteit en tolerantie.

Samen met hun lid- en aangesloten verenigingen omarmen FN en DOKR de onwrikbare principes van sport als een bouwsteen voor een sterke gemeenschap, een platform voor gedeelde waarden en een veilige plek voor ontmoeting en beweging voor iedereen. Ze zijn vastbesloten om een open, diverse en democratische samenleving te ondersteunen, waar eerlijkheid, gelijke kansen en erkenning de norm zijn.



Bron: FN