FEI verbiedt het maken en plaatsen van videobeelden op grote kampioenschappen. "Dit druist in tegen Europese wetgeving!"

FEI verbiedt het maken en plaatsen van videobeelden op grote kampioenschappen. "Dit druist in tegen Europese wetgeving!"

Het FEI heeft een op 12 februari een update uitgevoerd van zijn "non-rights holders' guidelines for publishing on social media at FEI Named events". In het document maakt de federatie bekend dat het maken van videobeelden en deze op sociale media plaatsen niet langer is toegestaan. 

Het is niet voor alle wedstrijden, maar wel voor belangrijke kampioenschappen zoals Wereldbekerwedstrijden, Nations Cup wedstrijden en kampioenschappen.

Zowel door ruiters, grooms, eigenaren, trainers, toeschouwers en zelf de pers mag er niet zomaar gefilmd worden. Zowel niet het parcours, de proef als de trainingen. Hiermee wil het FEI zelf een alleenrecht hebben betreft het maken en uitzenden van videobeelden. 

Ondertussen heeft Equnews een reactie gevraagd aan de federatie. Immers lijkt deze nieuwe regelgeving in te druisen met de Europese wetgeving inzake eerlijke concurrentie.

Foto's mogen er wel nog gemaakt en gepubliceerd worden. De limieten zijn dus enkel geldig voor videomateriaal...