Nationale en regionale sport krijgt ruimte tijdens Dutch Masters

Nationale en regionale sport krijgt ruimte tijdens Dutch Masters

De aandacht gaat niet alleen uit naar de internationale topruiters maar ook de basissport krijgt een breed podium tijdens The Dutch Masters (7-10 maart).

Deelnemers aan de nationale rubrieken hebben zich gekwalificeerd tijdens de Regionale Indoor Kampioenschappen. Bij de paarden (springen en dressuur) en pony’s dressuur ging dat om de regio Brabant en de andere 10 regio’s in Nederland. Voor de ponyspringrubrieken konden de ruiters en amazones zich kwalificeren tijdens de Brabantse Regio Indoor Kampioenschappen springen 2024.

Eén van de deelnemers bij de paarden is de Zeeuwse Marieke de Bart. Zij is geen onbekende deelneemster aan de nationale rubrieken van The Dutch Masters. Ook vorig jaar wist zij zich via de Zeeuwse kampioenschappen te selecteren. Dit jaar verdiende zij een startbewijs met twee eigen fokproducten waarmee zij Zeeuws kampioen werd in de klasse 1.35m en reservekampioen in de klasse 1.30m. Een knappe prestatie van de in Baarsdorp wonende amazone. “Ik had niet verwacht dat ik met Asti Z en Cheers Z naar The Dutch Masters zou mogen, maar ik had het wel gehoopt. Iedereen wil graag op The Dutch Masters rijden. Ik ben benieuwd hoe de paarden reageren op zo’n grote hal, want het is voor hen allebei de eerste keer in deze entourage.”

De Brabantse Ainhoa Kuijs uit Heusden had al jarenlang de droom om op The Dutch Masters – Indoor Brabant te rijden. Dit jaar komt deze droom uit voor de 17-jarige dressuuramazone. Met haar Ilas v.d. Burgthoeve werd ze Brabants Kampioen in de klasse DE-Z2, waardoor ze het felbegeerde TDM-ticket binnenhaalde. “Als klein meisje was het al mijn grootste droom om op The Dutch Masters – Indoor Brabant te rijden. Ik wist dat ik daarvoor in de top drie moest eindigen en dat dit pittig zou zijn. De proef op de kampioenschappen was de beste die ik ooit heb gereden, alles viel op zijn plek. Ik heb heel veel zin in The Dutch Masters en ga genieten van de kans om hier in mijn laatste ponyjaar te rijden.”



Bron: Dutch Masters