Russische Veronika Shchekoturova naar de winst in De Peelbergen, vierde plaats voor Paul Janssen

Russische Veronika Shchekoturova naar de winst in De Peelbergen, vierde plaats voor Paul Janssen
Na de CSI1* Accumulator was het tijd voor de CSI2* waar ook heel de top vijf eindigde met 65 punten maar de snelste onder hun was Sven Joseph Hadley met zijn paard Sumas Taloubet (v. Taloubet VDL) in een tijd van 49,97 seconden. De twee eindigde in Ierland in Cavan nog op de tweede plaats in de CSI1*.

Op enkele honderdste van een seconde kwam Cristina Dulugeac op de tweede plaats terecht. Zij zat in het zadel van Colany (v. Co-Pilot) in 50,23 seconden. De Duitse Wolfgang Puschak vervolledigde de top drie met Chaccia Simona (v. Chacco-Blue) in 50,56 seconden.

Verder kwamen er nog Nederlanders in de top vijf te staan. Bart Bles met Gran Canyon Van HD (v. Cartani) in 51,06 seconden en Daniel Melis met Pepperhill (v. Negro) in 51,18 seconden.

CSI1* - 1.30m Carpe Diem Prix

In deze rubriek ging de winst naar de Duitser Philip Houston die hier met zijn Stone Cold Sober (v. Sandro Boy) naar een mooie tijd wist te rijden van 35,36 seconden. Hij bleef hiermee voor op de Zweed Henrik von Eckermann die hier met de Chacco Blue nakomeling Chacanno naar een mooie tweede plaats reed in 36.33 seconden. De derde plaats bleef in handen van Jordi Sander voor Duitsland die hier zijn Coulthard 15 (v. Carenzo) foutloos rondstuurde in 38.64 seconden.

Hier is het Paul Janssen die zich in de top tien weet te rijden, samen met de Empire nakomeling Bandito rijdt hij naar een negende plaats met een tijd van 40.39 seconden. Zij moesten in de barrage helaas acht strafpunten incasseren.

CSI1* - 1.20m Steeghs Aanhangwagens Prix

Hier was het de Russische Veronika Shchekoturova die met haar Westfaler merrie Cornetta (v. Cornet Obolensky) (foto) naar de winst wist te rijden. Het tweetal kwam foutloos door de finish met een tijd van 62.01 seconden. Hiermee versloeg ze de Duitse amazone Anna Maria Kuhlmann die zich wist te plaatsen op de tweede en derde plaats. Samen met Covergirl du Toultia (v. Copin van de Broy) reed ze naar de tweede plaats in 62.35 seconden, terwijl ze met haar andere paard Double Risk (v. Lucky Boy) naar de derde plaats reed met een tijd van 63.11 seconden.

Het is voor Nederland opnieuw Paul Janssen die zich deze keer op een mooie vierde plaats weet te kwalificeren. Samen met zijn KWPN-er Famelus (v. Namelus R) schrijft hij een tijd achter zijn naam van 64.58 seconden.

Klik hier voor alle resultaten