Houtzager laat Provincie Noord-Holland prijs op hondersten van seconden liggen

Houtzager laat Provincie Noord-Holland prijs op hondersten van seconden liggen
In een bloedstollende ontknoping van de Provincie Noord-Holland Prijs op Jumping Amsterdam is het Marc Houtzager nét niet gelukt om te winnen voor eigen publiek. Winst was er voor de Italiaan Gianni Govoni die de naam van zijn merrie Winn Winn eer toe doet komen.

Het publiek in de RAI zat op het puntje van de stoel bij de sublieme rit die Houtzager en Sterrehof's Bylou aan het rijden waren in de barrage met 19 combinaties. Samen met de KWPN merrie van Phin Phin maakte Houtzager een mega korte draai naar sprong drie om vervolgens bij het meetmoment over de Telegraaf oxer op schema te liggen voor de overwinning. Ook de dubbel waar veel fouten gemaakt werden overwon het duo met gemak.

Slechts één lange lijn met stijlsprong was er nog te gaan tot de finish. En met volle aanmoediging van het publiek werd ook die hindernis foutloos gesprongen. Onder gejuich van iedereen leek Nederlandse winst een feit, de realiteit was anders. Omhoog kijkend naar het scorebord waar een grote twee verscheen was te zien dat Houtzager en de charismatische merrie drie honderdsten van een seconden te kort kwamen. Toch nét die ene ophouding in de laatste lijn teveel.

Govoni en de Chin Chin merrie Winn Winn hadden wel het succes waar de Italiaan naar zocht. Vanaf het begin tot eind gaf het duo gaf over het 1.45m hoge parcours vandaag. Hier en daar had de ruiter uit Carpi wel wat geluk, maar het resultaat van 30.81 seconden mocht er wezen. Patrice Delaveau die gisteren nog op sublieme wijze won met Aquila HDC schotelde vandaag weer een fenomenale rit voor aan het Nederlandse publiek. Dit maal sprong de Franse ruiter in het zadel bij Holsteiner hengst Carinjo HDC (v. Cascavelle) naar de derde plaats in 31.05 seconden.

Hoewel de winst niet in handen van een Oranje ruiter viel, waren ze wel in vorm. De top vijf werd ook afgesloten door twee Nederlanders. Remco Been en de KWPN merrie Lumen Ulady (v. Guidam) eindigde net naast het podium op de vierde plaats na een foutloze rit in 31.97 seconden. Op de vijfde plaats zagen we Albert Zoer met de schimmel Dum Dum (v. Larino)

Kijk hier voor alle resultaten.