Eduardo Alvarez Aznar schrijft Wereldbeker van Zurich op naam

Eduardo Alvarez Aznar schrijft Wereldbeker van Zurich op naam
Het was weer een weekend van absolute topsport op de Mercedes Benz CSI van Zurich. Een spannende ontknoping mocht dan ook niet ontbreken tijdens de Wereldbeker Mercedes Benz Classic. Het was hier uiteindelijk de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar die in deze 1.60m rubriek naar de overwinning wist te rijden. Hij kon hiervoor rekenen op zijn 12-jarige SF-er Rokfeller de Pleville Bois Mar (v. L'arc de Triomphe) met wie hij een mooie barrage ronde liet zien in een tijd van 36.20 seconden.

Deze tijd bleek dan ook niet meer te evenaren en het was de Oostenrijker Max Kühner die er het dichtste bij in de buurt kwam met een tijd van 38.03 seconden. Hij zadelde zijn Cornet Obolensky zoon Cornet Kalua met wie hij naar een mooie tweede plaats reed. Als derde eindigde de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo die hier zijn KWPN merrie Admara (v. Padinus) naar een tijd wist te rijden van 38.43 seconden.

Het was vervolgens William Whitaker die de Engelse eer hoog wist te houden met een mooie vierde plaats voor hem en zijn Utamaro D Ecaussines (v. Diamant de Semilly). Utamaro zagen we tot juli vorig jaar onder het zadel bij de Brit Joe Clee, maar het lijkt erop dat ook Whitaker de SBS hengst naar mooie resultaten weet te rijden. Zij kwamen over de eindmeet in een tijd van 38.82 seconden. De top vijf werd uiteindelijk vervolledigd door de Duitser Marco Kutscher die zijn Clenur (v. Carinu) naar de vijfde plaats reed in 43.44 seconden.

Het beste Nederlandse resultaat kwam van Leopold van Asten die hier zijn 13-jarige KWPN-er VDL Groep Zindane N.O.P. naar een 20ste plaats wist te sturen. Zij noteerden 4 strafpunten achter hun naam met een tijd van 70.56 seconden. Maikel van der Vleuten eindigde met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) eveneens met 4 strafpunten op een 22ste plaats.

Klik hier voor alle resultaten