Patrice Delaveau ook niet te stoppen tijdens Grote Prijs van Amsterdam

Patrice Delaveau ook niet te stoppen tijdens Grote Prijs van Amsterdam
We kunnen wel zeggen dat Jumping Amsterdam dit weekend het concours van Patrice Delaveau is. Gisteren won hij al op sublieme wijze de 1.50m rubriek en vanmiddag sluit de ruiter uit Frankrijk af met een uitmuntende winnende rit in de Stoeterij Sterrehof Grote Prijs.

Over het pittige parcours van parcoursbouwer Louis de Koninck wisten negen combinaties zich te kwalificeren voor de alles beslissende barrage van de 1.60m Grote Prijs van Amsterdam. Na afmelding van de Belgische amazone Zoe Conter kwamen er uiteindelijk acht terug om te strijden om het prijzen geld van bijna tachtig duizend euro.

Wetende dat er nog een top deelnemers veld achter haar komt zet de Zweedse Malin Baryard-Johnsson met H&M Cue Channa 42 (v. Cardento 993) direct een pittige tijd op de klok zet van 40.07 seconden. Een tijd waarmee de amazone uit Zweden uiteindelijk net naast et podium zal eindigen op de vierde plaats.

Achtereen volgend ziet Bayard-Johnsson vervolgens Dermett Lennon en Pieter Devos haar passeren. Lennon weet in het zadel bij de Iers gefokte Loughview Lou-Lou (v. Limmerick) als eerste onder de 40 seconden schiet met een mooie voorwaartse rit in 38.85 seconden.

Vervolgens is het Devos die met BEPer Dream of India Greenfield (v. Gem of India) het stokje overneemt van de Ier. En met een super uitgekiende rit zijn Gem of India ruin in 38.64 seconden over de eindstreep stuurt.

"Ik wist dat Patrice nog na mij moest starten en dat die altijd heel snel is. Daarom hebben we alles gegeven. Helaas was het net niet genoeg." zegt de Belgische nummer twee van vandaag.

Maar dan komt als laatste starter Fransman Delaveau in de ring met Lactimoso 3 HDC (v. Landjunge). Patrice zette de Landjunge zoon op geweldige wijze naar zijn hand en reed een geweldige mooie ronde waarmee hij de rest van het deelnemers veld uitschakelde. In 37.14 seconden passeerde hij de eindstreep en schreef zo de Grote Prijs op Jumping Amsterdam op zijn naam.

"Het liep allemaal super in Amsterdam. Gisteren was Aquila al fantastich en vandaag gaf Lactimoso me ook een super gevoel." zegt Delaveau over zijn ritten dit weekend.

Heel verrassend kwam de beste Nederlands rit kwam van Ben Schröder met de nog onervaren Davino Q (v. Vingino) die op een vijfde plaats eindigden. De negen jarige KWPN ruin sprong vandaag zijn eerste 1.60m Grote Prijs en toonde meteen zijn talent aan het publiek in de RAI. Na een mooie foutloze eerste omloop bleef het duo in de barrage ook zonder fouten in 42.29 seconden.

"Davino heeft enkele 2* wedstrijden gelopen en één 3*. Vandaag dus echt zijn vuurdoop. Ik verwacht veel van dit paard in de toekomst. Hij is misschien niet heel snel. Maar heeft wel veel vermogen en kan goed springen" vertelt een trotse Ben.