Lorenzo De Luca wint Youngsters Cup Aken

Lorenzo De Luca wint Youngsters Cup Aken
Tijdens de Finale van de Youngsters Cup in Aken werd de 8-jarige Jeunesse van 't paradijs naar de overwinning geloodst door de Italiaan Lorenzo de Luca.

De BWP merrie Jeunnesse van ' t Paradijs, onder Lorenzo de Luca bleef  als enigste onder de 40 seconden  in de barrage. In 39.46 seconden weerhielden zij Meredith Michaels-beerbaum met onder het zadel Calle 67 (Carell x Capitalist) van de overwinning. Scott Brash die aan de start kwam met de KWPN-er Hello Senator (Carambole x Indoctro) finishte in 41.22 seconden. Goed voor een derde plaats.

De top vijf werd vervolledigd door de Ier Bertram Allen Met Calafrieda op vier en de Duitse ruiter Andreas Kreuze met Figor op de vijfde plaats.

Onze landgenoten Gregory Whatelet en Olivier Philiphaerts klasseerden zich binnen de top tien. Gregory die aan de start kwam met Sandero legde de druk niet te hoog. Met een rustige rit in 47.58 seconden strandde zij op de negende plaats. Olivier met onder het zadel D Cancarra A.C. nam iets meer risico maar zij tikten 1 balk uit de lepels. Met een tijd van 42.72 seconden en vier strafpunten sloten zij de top tien af.

Klik hier voor de resultaten