Overwinning Nations Cup Dressuur Aachen voor Duitsland

In 2017 bestond de Lambertz Nations Cup uit de Grand Prix en de Grand Prix Spécial. De Duitsers waren al na het eerste deel succesvol.  Isabell Werth met Weihegold, Sönke Rothenberger met Cosmo, Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr., evenals Hubertus Schmidt met Imperio eindigde op een totaalcijfer van 471.046 en lieten daarmee de Amerikanen (450.392) en de Zweden (437.635) achter zich.

Het Amerikaanse team bestond uit Adrienne Lyle / Savlino (73.608 procent), Kasey Perry-Glass / Goerklintgaards Dublet (71.608), Olivia Lagoy-Weltz / Lonoir en Laura Graves / Verdades (81.824). Het Zweedse team: Malin Nilsson / Bon-Ami (72.294), Juliette Ramel / Buriel K.H. , Therese Nilshagen / Dante Weltino (74.784) en Patrik Kittle / Dalaunay (74.157).

"We hebben een sterk en ervaren team," legde  Chef d'Equipe van Duistland Klaus Roeser uit. Ook al ging het niet zo goed als gepland. Hubertus Schmidt's Imperio moest het doen met een score van 69.451, nadat zijn paard het hoofd na de verlengde draf omhoog trok - normaal gesproken zijn beste beweging, ging Schmidt in de verkeerde gang. Daarna was het de beurt van Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. Het mooie zwarte paard voldeed volledig aan alle verwachtingen, een score van 75.261 bracht hen individueel een zesde plaats op. Dorothee Schneider: "Ik moet zeggen dat ik heel trots ben op mijn paard: vier maanden geleden was hij internationaal-niemand en nu zit hij hier in het team voor de Naties Cup in Aken."

Isabell Werth en Weihegold kwamen als volgende aan de beurt. Het was de eerste Spécial voor de Oldenburg-geteelde Don Schufro-dochter na de Olympische Spelen in Rio.  Ze maakte een fout in de verlengde draf, de zwarte merrie ging te huiverend in de eerste piaffe en vervolgens maakte ze een grote fout in de vliegende galopwissels. Toch kreeg deze combinatie een score van 81.059, wat toen de eerste plaats betekende. Tot het aan Laura Grave haar beurt was. Laura Graves 'Verdades deed het vandaag goed. "Hij (Verdades, redacteur's) zei vandaag:" Ach, we gaan goed, ik weet dat het de Grand Prix is! "Na een min of meer perfecte rit was de score op het scherm 81.824 procent. Goed voor de overwinning! 'Ik heb het zo vaak geprobeerd,' zei Graves eerlijk. 'Dat was behoorlijk vermoeiend!' Vandaag gaf haar paard een geweldig verjaardagscadeau.

Sönke Rothenberger kwam aan de start tussen Werth en Graves, dit als laatste deelnemer van het Duitse team. Hij en zijn 10-jarige Cosmo maakten een sterke start.  Fouten in de vliegende wissels en in de uitgestrekte draf duwde zijn score naar beneden. Het eindresultaat was 78.314 procent en de derde plaats. Rothenberger: "Ik ben vooral geïrriteerd op mezelf. Ik was onvoldoende geconcentreerd". 'Bij de vraag of hij te veel had gefeest antwoordde hij: "Nee, dat niet. Misschien was dat het probleem!"

Klik hier voor de resultaten