Harrie Smolders wint in London

Harrie Smolders wint in London
Morgen staat de 1.60m hoge Grote Prijs op het programma. Vandaag hadden de vijfster-ruiters al een opwarming in de 1.50/1.55m Spadina Prix. De proef bleek allesbehalve eenvoudig. Slechts 15 duo’s haalden de finish van de basisronde foutloos. Daarin bleek de laatste combinatie, Harrie Smolders met zijn eigen Regina Z (v. Rex Z) de snelste. Het duo klokte af op 32.71 seconden. Goed voor de €30.000 euro gedoteerde overwinning.

Amerikaan Ward McLain en Rotchild behaalden de tweede plaats na een nul rondje in 33.22 seconden. De derde stek was voor Frankrijks ‘leading lady’ Pénélope Leprevost en Vagabond de la Pomme.

Verder reden ook Laura Kraut (Andretti S), Doda de Moiranda (AD Rahmannshof’s Bogeno), Katherine Dinan (Amaretto D Arco) en Gudrun Patteet (Sea Coast Atlantic) een foutloze barrage. Goed voor een respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats. Na afloop liet Harrie al weten dat de barrage een berekend risico was. “Regina is een snel paard. Toch krijgt ze morgen een dagje vrijaf, ze verdient het!”.