Documentaire Totilas gemist?

Documentaire Totilas gemist?


Programmamaker Annette van Trigt heeft de afgelopen jaren Totilas en de mensen om het paard heen nauwlettend gevolgd. Zij maakte de documentaire ‘Totilas: Paard en Fenomeen!’ die gisteravond werd uitgezonden op Omroep MAX bij Nederland 1. De uitzending werd bekeken door maar liefst 880.000 mensen en stond daarmee op de zevende plek van het kijkcijferoverzicht. Heb je deze indrukwekkende documentaire gemist gisteravond? Treur niet, ondertussen is hij terug te zien via uitzending gemist.


In de documentaire komen verschillende insiders aan het woord. Zo wordt de rol duidelijk van Totilas zijn eerste amazone Jiska van der Akker en blijkt dat Edward Gal volgens Paul Schockemöhle al voor de Wereldruiterspelen te horen kreeg dat de hengst naar Duitsland zou vertrekken.

Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest rondom de zwarte dressuurhengst. Na zijn successen met Edward Gal werd ‘Toto’ voor miljoenen verkocht naar Duitsland. Vervolgens bleef het opvallend stil bleef rond het beroemde paard. Inmiddels blijkt dat er achter de schermen hard is gewerkt door ruiter Matthias Alexander Rath en oud bondscoach van Nederland Sjef Janssen. Het resultaat was een recentelijke ijzersterke comeback.

Alle ogen zijn momenteel op deze combinatie gericht en met spanning wacht men de resultaten af van het komende Wereldkampioenschap dressuur in Normandië eind van deze maand.

Bekijk hier de documentaire "Totilas: Paard en Fonomeen!" terug.