Christian Ahlmann snelt naar winst in Stuttgart

Christian Ahlmann snelt naar winst in Stuttgart
In Stuttgart heeft Zangersheide-ruiter, Christian Ahlmann voor eigen publiek de overwinning gegrepen in de 1.60m Wereld Beker Grand Prix. Samen met de Galoubet A-hengst, Taloubet Z sprong hij foutloos rond in 42,85 seconden, ruim twee seconden sneller als Steve Guerdat. Taloubet Z is een 16-jarige KWPN-hengst. In de afgelopen twee jaar sprong de hengst ruim 870.000 euro in winstsommen samen.

Voormalig Olympisch Kampioen, Steve Guerdat volgde op de tweede plaats met Bianca (Balou du Rouet x VDL Cardento). Het duo kruiste de eindstreep in 44,95 seconden. Cian O'Connor en de BWP-hengst Good Luck (v. canturo) volgden op een derde plaats nadat ze afklokken in 45,03 seconden.

Martin Fuchs (Clooney 51, v. Cornet Obolensky) en Janne-Fredrieke Meyer (Goja 27, v. Wandor van de Mispelaere).

Voor Nederland imponeerde Leopold Van Asten en de 12-jarige VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) door als eerste starter in het basis parcours direct een foutloze rit neer te zetten. In de barrage sprong het duo helaas één balk uit de lepels en strandde zo op de 14de plaats. Jeroen Dubbeldam en de 12-jarige SFN Zenith N.O.P. (v. Rash R) hadden eveneens een foutloze eerste omloop, maar hadden in het afsluitende verkorte parcours twee springfouten.