Koos de Ronde aan de leiding bij het NK vierspannen

Koos de Ronde aan de leiding bij het NK vierspannen

Na dressuur en marathon gaat Koos de Ronde (Zwartewaal) aan de leiding bij het NK vierspannen. Hij wordt op de hielen gezeten door vader en zoon Chardon. Het NK wordt verreden rond het prachtige Equestrian Centre de Peelbergen.





In de marathon was vandaag Bram Chardon (Den Hoorn) ijzersterk met zijn vierspan. Chardon jr. reed een constante wedstrijd waarmee hij naar de derde plaats is geklommen in het voorlopige tussenklassement van het NK.

De 23-jarige Bram liet de regerend Wereldkampioen Boyd Exell en Koos de Ronde met minimale verschillen achter zich in dit tweede onderdeel van de wedstrijd. Koos de Ronde heeft met zijn uitstekende prestatie de leiding overgenomen in het NK en staat ruim vier punten voor op IJsbrand Chardon (Den Hoorn), die op zijn beurt slechts 0,64 punten voor staat op zijn zoon. In het internationale klassement gaat Boyd Exell nog altijd aan de leiding met ruim negen punten voor op Koos de Ronde.

Morgen staat de spannende vaardigheidsproef op het programma in twee ringen. De vaardigheid van de twee-en vierspannen is live te volgen via Clipmyhorse.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.