Marion Duintjer voert met overtuiging zowel de viergangen- als de töltproef aan

Marion Duintjer voert met overtuiging zowel de viergangen- als de töltproef aan
De 32 jarige Marion Duintjer (Groningen) laat vandaag zien dat haar optreden in Oirschot twee weken geleden niet op een toevalligheid berust. Opnieuw slaagt deze jonge sportruiter erin om in de hoogste sportklasse zowel de Viergangenproef V1 als de Töltproef T1 op haar naam te schrijven tijdens de selecties vandaag. Met haar paard Tappi frá Lálendi vormt zij een aansprekende mooie combinatie en dat is gezien door de internationale jury. Dat betekent dat zij morgen voor beide proeven finale mag rijden. Elf uur en drie uur ‘s middags zijn alle ogen op deze finales gericht. Gaat zij in beide proeven met het goud naar huis? Dat zal morgen tijdens de finale dag in Exloo tijdens de IJRN Internationaal blijken. Zij heeft zeker een grote kans op de titel.

Marion rijdt Tappi sinds vijf jaar en geniet van de ontwikkeling die ze doormaakt met deze combinatie. “Het samen trainen en genieten van de wedstrijden en het fit houden van Tappi en steeds samen beter worden, -stapje voor stapje- dat is zo mooi” vertelt een enthousiaste Marion. Natuurlijk is het de kers op de taart als wij Nederland mogen vertegenwoordigen dit jaar op de WK, maar de weg ernaar toe is voor mij misschien nog wel veel belangrijker”.

Niet alleen heeft ze met Tappi de leiding genomen in alle proeven die ze met deze combinatie heeft verreden vandaag, ook met Kjölur frá Varmalæk heeft ze een geweldige prestatie geleverd. Vanmiddag won zij met overmacht in de Vijfgangenproef F2 (Sportklasse B) de B-finale waardoor zij ook met deze combinatie morgen finale zal rijden om half vijf ’s middags. Een spannende en drukke dag voor deze uitstekend presterende sportruiter die straalt.

Alhoewel het merendeel van de finales nog gaat komen, is voor de P2 (speedpass over 100 meter) de finale vandaag verreden en voor Annefloor Bouman met een super resultaat. Deze 39-jarige amazone uit het Groningse Yde behaalde goud met haar paard Kná frá Kálfsstöðum. Met deze combinatie is ze zeker niet een onbekende in de IJslandse wereld. Zij behaalde een puntentotaal van 6.45. Zij voldeed daarmee helaas net niet aan de selectienorm voor de WK, maar dat doet niets af aan deze prachtige prestatie waar zij de concurrentie van 28 combinaties voor bleef. De resterende twee selectiewedstrijden bieden nog kansen voor deze snelle combinatie.