Ieren delen de lakens uit in Grote Prijs van St. Gallen

Ieren delen de lakens uit in Grote Prijs van St. Gallen
Zojuist waren het de Ieren die de lakens uitdeelde in de Longines Grote Prijs in St. Gallen. Als laatste starter in de barrage was het Bertram Allen die landgenoot Richard Howley naar de tweede plaats verwees door zijn tijd te verpletteren met bijna een seconde.

In het zadel bij de 10-jarige schimmelhengst Hector van d’Abdijhoeve  (v. Cabrio van de Heffinck) had Allen al een snel basis parcours gererden. Maar tijdens de barrage met 12 starters ging het gaf volledig op het pedaal.

Met een beetje lef en durf kwam de sneller Ier in 44.75 seconden sneller over de eindstreep als Howley die met de 10-jarige Tygo-ruin Chinook eerder al 45.64 seconden had geklokt.  Thuisruiter Paul Estermann claimde de derde plaats op het podium. Samen met Lord Pepsi (v. Lord Pezi) kwam de Zwitser in 46.15 seconden door het parcours

Catherine Van Roosbroeck deed voor België wederom goede zaken. In het zadel bij Gaucho Da Quinta (v. Upsilon vd Heffinck) eindigde de amazone nét naast het podium op de vierde plaats. In 47.03 seconden bleef zij Steve Guerdat en de BWP merrie Hannah (v. Dulf van den Bisschip) meer dan een seconden voor.

De beste Nederlandse combinaties was Sanne Thijssen met Celine M Z (v. Crusador). Het duo kreeg in het basis parcours één springfout en

Kijk hier voor alle resultaten.