Gert-Jan Bruggink derde achter multitalent Michael Jung

Gert-Jan Bruggink derde achter multitalent Michael Jung
Gert-Jan Bruggink sprong zojuist naar een zeer mooie derde plaats in Wiesbaden. De ruiter uit de Lutte moest het onderspit delven tegen het Duitse multitalent Michael Jung die op fischerChelsea (v. Check In)  niets aan het toeval over liet.

Zoals altijd stuurde de Duitse top eventer zijn paard met precisie rond en stopte de klok na de tweede fase op 26.47 seconden. Amerikaans toptalent Lillie Keenan deed nog een goede poging om de thuisruiter van de eerste positie te verstoten. In het zadel bij de KWPN'er Be Gentle (v. Ticullux Verte) kwam de amazone 0.42 seconden tekort en werd tweede.

Voor de 1.45m hoge proef had Bruggink de Zangersheide gefokte Umeunig gezadeld. Het duo zette een vlot gereden rit neer en stopte de klok op 27.61 seconden. Daarmee waren ze één tienden van een seconden sneller dan Hans-Dieter Dreher en die met zijn Berlin-zoon Berlina nét naast het podium eindigde.

Zwitser Adrian Schmid maakte de top vijf compleet met Camilla IX (v. Cornet Obolensky) .  Het paar kwam over de finish na een foutloze omloop in 28.08 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.