Top hengst D'Avie is weer terug bij Helgstrand

Top hengst D'Avie is weer terug bij Helgstrand
De vijf-jarige hengst D'Avie (Don Juan de Hus x Londonderry x Walt Disney I) is weer terug bij Helgstrand Dressage nadat hij een geruime tijd bij Arlette Jasper-Kohl and Professor Edwin Kohl in Gestüt Peterhof was.

"We zijn echt blij deze hengst terug te ontvangen in onze stallen bij Helgstrand Dressage en we kijken er naar uit om hem voor de fok in te kunnen gaan zetten.In Gestüt Peterhof hebben de ze erg goed werk  geleverd met de hengst. Het was een geweldige samenwerking", verklaart Andreas Helgstrand.

In 2014 was D'avie een "eerste keuze" hengst bij de Hanoverian Licensing en ging toen in de veiling weg als veiling topper. Als tegenslag moest hij uit de fok gehaald worden toen hij  4 jaar oud was in verband met een slecht kwaliteit van zijn sperma. Nu heeft de hengst een mooie rustige tijd Doorgemaakt en is dat terug in orde gebracht. Dankzij het werk van GEstüt Peterhof kan is de hengst nu dan ook weer beschikbaar voor dekking. D'avie is een moderne hengst met een goede beweging en een fantastisch instelling, verklaart Andreas.

"We hebben een ruiter die goed met de hengst om kan gaan en we hopen dat hij deze zomer aan het Wereld Kampioenschap  voor Jonge Dressuur Paarden in Ermelo kan deelnemen. De hengst is bij HANN, OLD en DWB goedgekeurd."