Nieuw Grand Prix paard voor Pieter Devos

Nieuw Grand Prix paard voor Pieter Devos
Pieter Devos heeft met de 11-jarige Espoir (v. Surcouf de Revel) een nieuw Grand Prix paard in zijn stallen staan. Het nieuwe duo komt morgen al aan de start op de 2 sterren wedstrijd van Lier.
De ruin sprong de afgelopen jaren onder het zadel van Olivier Seynhaeve naar verschillende internationale overwinningen waaronder Strazeele, Bethune, Luik en Auvers.
Het duo behaalde ook een 3de plaats in de landenwedstrijd van Lissabon.

Espoir die in eigendom is van stal Euro-Equitation Bart Vandecasteele werd voor de helft ingekocht door Pieter Devos.

Reactie Olivier en Bart:
Door de toenemende handel en verkoop van enkele andere toppaarden vonden wij het interessant om de samenwerking met Pieter aan te gaan om Espoir kansen te geven op 5 ster niveau. We hebben nog enkele toffe talentvolle paarden staan waar we ons nu gaan op toespitsen en verder opleiden. Op één van Espoir zijn eerste internationale wedstrijden kwam Pieter reeds naar hem vragen, maar toen hielden we nog de boot af. We wilden we hem verder opleiden naar zijn huidig niveau maar beloofden hem toen om hem wel de eerste kans te geven moesten we hem ooit verkopen.
Tijdens het Belgisch Kampioenschap kwam Pieter terug naar Espoir vragen en hebben we deze deal afgesloten.

Reactie Pieter:
Ik geloof al heel lang in Espoir zijn mogelijkheden en hoop om hem nu en in de nabije toekomst op het hoogste niveau te kunnen inzetten.

Enkele maanden geleden verkocht Euro-Equitation nog Hello Mr. President(ex Comme d’api jr EE Z) aan de nummer 1 van de Grand Prix in Calgary. Met Espoir verkopen ze nu een paard aan de nummer 2 van deze Grote Prijs.